Bossche Windmolen West

Binnenkort draait de eerste coöperatieve windmolen van ’s-Hertogenbosch: een molen voor én door Bossche burgers. Ieder huishouden of kleinbedrijf in de omgeving van de windmolen kan mede-eigenaar worden van de Bossche Windmolen West.

Je koopt een of meerdere Bossche Windmolen Delen (BWD’s) en ontvangt groene, zelf opgewekte energie. Gewoon via je huidige aansluiting. En dat zo lang de windmolen er staat: minstens 20 jaar. De terugverdientijd is 6 à 7 jaar. Bespaar op je energielasten en werk mee aan een schone, duurzame toekomst voor de stad!

Deelnemers zijn “verplicht” om over te stappen naar Raedthuys Pure Energie. Raedthuys Pure Energie zal, vanaf het moment dat de coöperatieve windmolen elektriciteit gaat leveren, de vrijstelling van de energiebelasting over de door jou opgewekte elektriciteit verrekenen op je jaarnota. Eveneens zullen zij de opbrengst van de door jou opgewekte elektriciteit in mindering brengen op je jaarnota. Zij rekenen marktconforme prijzen voor de elektriciteit, die je meer afneemt dan dat je met de coöperatieve windmolen opwekt. Alle elektriciteit die Pure Energie levert, komt van windmolens en zonnepanelen en is dus groene stroom.

Financiële model

Het model voor de Bossche Windmolen Delen is gestructureerd op basis van de Regeling Verlaagd Tarief Collectieve Opwekking (RVT), ook bekend als de Postcoderoosregeling. Alle mede-eigenaren van een collectieve productie-installatie voor duurzame energie die in het postcodegebied waarin deze installatie staat of in een aangrenzend postcodegebied wonen of werken, krijgen korting op de energiebelasting over hun deel van de door deze installatie geproduceerde elektriciteit.

Bossche Windmolen West belooft een besparing van 40% op je energierekening. Vergelijkbare projecten zijn de Buurtmolens van Qurrent en De Winddelen van de Windcentrale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.